Pysznie u Marty

sobota, 4 maja 2013

Migdałowe naleśniki z czekoladą i wiśniami

Wiśnie idealnie komponują się z czekoladą, dlatego postanowiłam użyć tej kompozycji jako "farszu" do naleśników, które to miały lekko migdałowy posmak. Wyszło rewelacyjnie i smakowicie :)

Składniki:


Wykonanie:


Napój migdałowy Alpro, wodę, mąkę, jajko, sól, olejek migdałowy i odrobinę oleju wymieszać dobrze na jednolitą masę. Smażyć na rozgrzanym oleju. Naleśniki posmarować deserkiem czekoladowym, a następnie drugą warstwę zrobić z dżemu. Zawinąć w ruloniki. Można jeszcze przyozdobić deserkiem na wierzchu.

Smacznego!



2 komentarze:

  1. Choć najbardziej uwielbiam naleśniki z lidlowskim twarożkiem Pilos, to Toja propozycja migdałowych naleśników z czekoladą wygląda przepysznie, muszę wypóbować przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. "Częstuj się" do woli :) Polecam też inne moje przepisy na naleśniki, bo to chyba najlepsze danie na świecie jest :)))

      Usuń

Zapraszam do komentowania :-)