Pysznie u Marty

niedziela, 20 stycznia 2013

Jajka z wasabi

Taki nieco ostrzejszy akcent wymyśliłam na wczorajszą imprezę urodzinową. Jajka wyglądały dość ciekawie pod tym zielonym kremem :)

Składniki:


  • ugotowane jajka na twardo,
  • troszeczkę pasty wasabi,
  • 2 łyżki majonezu,
  • do dekoracji użyłam pokrojonej rukoli.

Przygotowanie:


Jajka przekroić na połowy i ułożyć na półmisku. Wasabi wymieszać z majonezem aż do uzyskania jednolitej zielonkawej masy, którą następnie nałożyć na jajka np. przy pomocy dekoratora, żeby ładnie wyglądało. Ja zrobiłam sobie lejek jednorazowy z papieru i też dobrze to wyglądało :)
Jajka można dodatkowo przyozdobić, np. posypując je rukolą lub czymkolwiek chcemy.

Smacznego!!!


2 komentarze:

  1. Ja bym delikatnie wyjęła żółtka, wymieszała z majonezem i pastą wasabi i dopiero nałożyła na wydrążone białka :) wyglądałoby jeszcze lepiej!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciekawy pomysł, chętnie sprawdzę kolejnym razem jak to wyjdzie :)

      Usuń

Zapraszam do komentowania :-)