Pysznie u Marty

poniedziałek, 15 lipca 2013

Fondue czekoladowe

Nie wiem dlaczego, ale ostatnio same przepisy z czekoladą dodaję, może dlatego, że bardzo ją lubię, ale nie wnikajmy w to :-) Przejdźmy zatem do konkretów.

Składniki na czekoladę:


  • 25g masła,
  • 1 łyżka kakao,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1/2 szklanki mleka.
Do tego jeszcze ulubione owoce :)


Wykonanie:

Masło roztopić, dodać kakao, cukier puder i wymieszać. Powoli dolewać mleko i mieszać. Jak już czekolada osiągnie właściwą konsystencję można zdjąć garnek z palnika i przelać jego zawartość to miseczki do fondue. Później już wiecie, co się robi, prawda?

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania :-)