Pysznie u Marty

niedziela, 3 lutego 2013

Ananas w kokosowym cieście, czyli placuszkowa pina colada :)

Tak w ten niedzielny wieczór natchnęło mnie, żeby zrobić takie placuszki, a raczej ananasowe krążki. Przepis bardzo prosty i szybki.

Składniki:


  • puszka ananasa w plastrach (nie w kawałkach!),
  • 1 szklanka mąki,
  • 2 jajka,
  • 3/4 paczki wiórków kokosowych,
  • 1/4 szklanki wody gazowanej,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:


Plastry ananasa wyjąć z puszki i odsączyć. Mąkę, jajka, wiórka, wodę, mleko oraz sól wymieszać na jednolita masę. Plastry ananasa obtaczać w cieście i smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać, gdy są jeszcze ciepłe i chrupiące.

Smacznego!!!


2 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł na placuszki:) wykorzystam w swojej kuchni na pewno:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo proszę, ciekawa jestem wrażeń :-)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :-)