Pysznie u Marty

środa, 1 maja 2013

Makaron z łososiem w sosie śmietanowo- koperkowym

Szybkie, smaczne i proste danie. Polecam spróbować, gdyż jego wykonanie nie przekracza kwadransu :)

Składniki na 2 porcje:


  • 175g makaronu rurki,
  • 2-3 plastry łososia wędzonego,
  • 1 łyżka oleju do smażenia,
  • 1/2 kubeczka śmietany 30% tłuszczu,
  • 2 łyżki koperku suszonego,
  • kilka kropel cytryny
  • świeże listki bazylii do dekoracji.

Wykonanie:


Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Olej podgrzać na patelni, łososia pokroić w paski i lekko podsmażyć polanego śmietaną, posypanego koperkiem i pokropionego cytryną. Gdy makaron będzie gotowy, wyłożyć go na talerz, polać sosem oraz udekorować listkami bazylii.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania :-)