Pysznie u Marty

niedziela, 28 kwietnia 2013

Migdałowe muffinki z czekoladowym kremem

Pyszne, zdrowe, a nawet... dietetyczne :) Sprawdźcie sami!

Składniki na ciasto:


Wykonanie:



Jajko utrzeć z cukrem, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, olejek i napój migdałowy. Całość dobrze wymieszać i nakładać po 3-4 łyżki ciasta do papilotek (najlepiej silikonowych; ja piekłam część w papierowych a część w silikonowych, więc mam porównanie). Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.

Składniki na krem czekoladowy:

Wykonanie:

Masło stopić, dodać cukier puder, deserek Alpro czekoladowy i napój migdałowy. Dobrze wymieszać i odstawić do ostygnięcia. W tym czasie krem nabierze bardziej gęstej konsystencji. Na koniec krem nałożyć na muffinki i posypać wiórkami migdałowymi.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania :-)