Składniki:
- 2 łyżeczki kawy mielonej
- 1 miarka (około 20 g) mieszanki David Rio Tortoise Green Tea Chai
- szklanka mleka
Przygotowanie:
Kawę zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodą, parzymy około minuty i przelewamy przez sitko do kubka. Fusy wyrzucamy a do otrzymanego "espresso" dodajemy mieszankę Chai. Całość należy bardzo dokładnie wymieszać. W między czasie podgrzewamy mleko, następnie je spieniamy i dolewamy do kubka.
Na koniec można sobie pozwolić na różnego rodzaju fantazje i wariacje :) Dziś polecam posypać spienione mleko nową przyprawą, którą testuję dzięki wspaniałomyślności firmy Kotanyi. Jest to czekolada do kawy deserów w młynku, którą możemy zmielić drobno lub nieco grubiej, według naszego uznania.
takie coffee heaven w domku ;D
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :) Jest miło, ciepło i przyjemnie i jest KAWA :)
Usuństraszliwie mnie tą mieszanka zaciekawiłaś
OdpowiedzUsuńPolecam tę mieszankę, jest naprawdę super :)
UsuńAż poszłam do kuchni, żeby sprawdzić - mam takie cudo na półce, w wersji mini. I jeszcze różową wersję. Sama w sobie jakoś niespecjalnie mi podeszła - z pewnością wypróbuję kawową wersję :)
OdpowiedzUsuńTo droga GIN, szalej :) pędź przyrządzić sobie pyszną kawkę :D Ja tez mam wersję mini, bo ta większa jest dużo większa i dużo droższa. A ta różowa to Flamingo, prawda? Smaczna jest? Jeśli chodzi o żółwia to mi nawet sama smakuje, ale to rzecz gustu, choć z kawą na pewno lepsze :)
Usuń