Wiśnie idealnie komponują się z czekoladą, dlatego postanowiłam użyć tej kompozycji jako "farszu" do naleśników, które to miały lekko migdałowy posmak. Wyszło rewelacyjnie i smakowicie :)
Składniki:
- 1/2 szklanki napoju migdałowego Alpro (http://sklep.sante.pl/pl/p/Alpro-Napoj-Migdalowy-1l/168),
- 1/4 szklanki wody gazowanej lub przegotowanej, ale przestudzonej,
- 2/3 szklanki mąki,
- 1 jajko,
- szczypta soli,
- olej do smażenia,
- kilka kropel olejku migdałowego,
- 1 deser czekoladowy Alpro (http://sklep.sante.pl/pl/p/Alpro-Deser-Czekoladowy-500g/35),
- dżem wiśniowy.
Wykonanie:
Napój migdałowy Alpro, wodę, mąkę, jajko, sól, olejek migdałowy i odrobinę oleju wymieszać dobrze na jednolitą masę. Smażyć na rozgrzanym oleju. Naleśniki posmarować deserkiem czekoladowym, a następnie drugą warstwę zrobić z dżemu. Zawinąć w ruloniki. Można jeszcze przyozdobić deserkiem na wierzchu.
Choć najbardziej uwielbiam naleśniki z lidlowskim twarożkiem Pilos, to Toja propozycja migdałowych naleśników z czekoladą wygląda przepysznie, muszę wypóbować przepis :)
OdpowiedzUsuń"Częstuj się" do woli :) Polecam też inne moje przepisy na naleśniki, bo to chyba najlepsze danie na świecie jest :)))
Usuń