Uwielbiam wszystko co cytrynowe, ponieważ pozostawia taki lekko kwaśny posmak :-) Zapraszam zatem na te pyszne naleśniki.
Składniki na ciasto naleśnikowe:
Składniki na nadzienie:
Wykonanie:
Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. Jajko można dodać całe lub oddzielnie, wówczas polecam ubić białko na sztywną pianę - naleśniki będą bardziej puszyste. Gotowe ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną patelnię, smażyć równomiernie z obu stron. W międzyczasie rozgnieść twarożek, pokropić olejkiem, dodać wyciśnięty sok z cytryny oraz startą skórkę cytrynową i cukier. Dobrze wymieszać i nakładać na naleśniki. Te złożyć według upodobania w trójkąty lub zwinąć w ruloniki i serwować od razu po przyrządzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania :-)