To danie bardzo ucieszyło mojego mężczyznę <3. Czas przygotowania około godziny.
Składniki na 2 osoby (w sumie 5 krokietów):
- 5 naleśników przygotowanych wcześniej (przepis na moje ulubione naleśniki podam innym razem)
- bułka tarta
- jajko
- olej do smażenia
- 250g kapusty kiszonej
- 8 pieczarek
- wegeta
- szklanka wody
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- można także przyrządzić barszczyk do tego, ja wybrałam barszcz ze śliwką z Knorra
Przygotowanie:
Obrać pieczarki i drobno je pokroić. Podgrzać olej na patelni i podsmażyć na niej pieczarki. Po kilku minutach dodać kapustę i całość zalać wodą wymieszaną z wegetą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie i dusić na patelni około 30 minut aż do wyparowania wody. Po zdjęciu patelni z ognia najlepiej jest wyjąć liść laurowy i ziele angielskie, a następnie nakładać kapustę z pieczarkami porcjami na naleśniki. Naleśniki pozwijać i panierować. Krokiety umieścić na patelni i smażyć z obu stron.
Barszczyk ze śliwką
W zasadzie wystarczy zagotować wodę i rozpuścić w niej zawartość saszetki. Nie gotować. Na opakowaniu jest także przepis na nieco bardziej urozmaiconą wersję z miodem i goździkami.Smacznego!!!
naprawdę pyszne polecam
OdpowiedzUsuń