- 1 opakowanie Knorr nudle z patelni curry
- 200g piersi z kurczaka (tak jest napisane na opakowaniu, lecz ja to troszeczkę zmodyfikowałam i w moim daniu użyłam mięsko z jednego udka z kurczaka odkrojone od kości, a samo udko pozostało mi po gotowaniu rosołu dzień wcześniej)
- 1 cebula pokrojona w paseczki
- olej do smażenia
- szczypta imbiru
- ząbek czosnku
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- szklanka wody
- 50g śmietany (tu też zmodyfikowałam i użyłam dosłownie troszeczkę mleka, które uznałam, że dobrze będzie się komponowało z kokosem i doda daniu "lekkości")
Przygotowanie:

Całość zalać szklanką wody i co jakiś czas przemieszać. Patelnię trzymać na ogniu aż do czasu, gdy cała woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać śmietanę lub troszkę mleka, tak jak ja to zrobiłam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania :-)