Składniki:
- kawa mielona lub ziarnista,
- woda do zaparzenia kawy,
- kostki lodu w ilości wg upodobania,
- schłodzone mleko,
- schłodzony napój czekoladowy Alpro,
- banany (w ilości 1 sztuka na każdą porcję kawy, którą chcemy wykonać),
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego, np. Sante,
- 3 łyżki stołowe rumu kokosowego typu Malibu,
- Blender Aura 2w1 marki Russell Hobbs.
Wykonanie:
Na początek kawę ziarnistą zmieliłam w młynku będącym na wyposażeniu blendera Aura 2w1. W kila sekund otrzymałam aromatyczną kawę mieloną, którą wykorzystałam w dalszej części tego przepisu. Zmieloną kawę zaparzyłam w kawiarce, a w tym czasie do kielicha, czyli drugiego elementu mojego blendera, wrzuciłam i nalałam wszystkie pozostałe składniki. Zaparzoną kawę nieco przestudziłam, by nie wlewać jej zbyt gorącej, a następnie całość zblendowałam do jednolitej konsystencji i serwowałam w schłodzonych szklankach. Taka mrożona kawa jest idealna na gorące letnie popołudnia.
Pychotka! Muszę koniecznie przetestować Twój przepis :)Musiało smakować wyśmienicie... :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie smaków:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com