Pysznie u Marty

niedziela, 26 lipca 2015

Ryż na mleku ryżowym pod pierzynką jabłkową okraszony cynamonem

Hahaha, chyba poszalałam z tą nazwą, ale co tam. Danie smaczne, banalnie proste i szybkie. 

Składniki: 


  • 1,5 szklanki ryżu,
  • 1,5 szklanki napoju ryżowego Alpro,
  • szczypta soli,
  • 4 jabłka,
  • 2 łyżki cynamonu,
  • 2 łyżki cukru trzcinowego np. Sante.

Wykonanie: 

Do garnka nalewamy napój Alpro i podgrzewamy. Dodajemy ryż i dosłownie szczyptę soli. Całość gotujemy wg wskazań na opakowaniu, tak jak byśmy gotowali na wodzie. W międzyczasie obieramy i trzemy jabłka na wiórki. Gotowy ryż przekładamy do naczynia, w którym będziemy zapiekać nasze danie. Posypujemy tartym jabłuszkiem, cynamonem i cukrem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania :-)