Składniki:
- ugotowane jajka na twardo,
- troszeczkę pasty wasabi,
- 2 łyżki majonezu,
- do dekoracji użyłam pokrojonej rukoli.
Przygotowanie:
Jajka przekroić na połowy i ułożyć na półmisku. Wasabi wymieszać z majonezem aż do uzyskania jednolitej zielonkawej masy, którą następnie nałożyć na jajka np. przy pomocy dekoratora, żeby ładnie wyglądało. Ja zrobiłam sobie lejek jednorazowy z papieru i też dobrze to wyglądało :)
Jajka można dodatkowo przyozdobić, np. posypując je rukolą lub czymkolwiek chcemy.
Ja bym delikatnie wyjęła żółtka, wymieszała z majonezem i pastą wasabi i dopiero nałożyła na wydrążone białka :) wyglądałoby jeszcze lepiej!
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, chętnie sprawdzę kolejnym razem jak to wyjdzie :)
Usuń