Uwielbiam kawę!!! Zwłaszcza w weekend o poranku, kiedy jest więcej czasu, by się nią rozkoszować oraz by ją przyrządzić. Dziś podaję przepis na kawę z syropem klonowym.
Składniki na porcję:
- 2-3 łyżek syropu klonowego,
- 1/2 szklanki mleka lub napoju sojowego (http://sklep.sante.pl/pl/p/Alpro-Napoj-z-Wapniem-Naturalny-1l/38),
- filiżanka espresso.
Wykonanie:
Do szklanki do latte wlewamy syrop. Mleko lub napój sojowy lekko podgrzewamy, następnie ręcznym spieniaczem spieniamy mleko i przelewamy do szklanki. Zaparzone espresso (ja użyłam takiego z kawiarki ciśnieniowej) nalewamy powoli po łyżeczce tak, by wytworzyć warstwę kawy pod pianką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania :-)